Omlet:
- 1 całe jajko i 1 białko
- 25 g mąki kukurydzianej
- aromat śmietankowy
- proszek do pieczenia
- 1 żółtko
- kakao
- cynamon
Białka ubijamy i dodajemy 1 żółtko, następnie dodajemy parę kropel aromatu oraz szczyptę proszku do pieczenia i mąkę i wszystko mieszamy. Ja do środka zazwyczaj dodaję trochę jabłka. Tak przygotowaną masę wylewamy na rozgrzaną patelnie i smażymy z obu stron.
Polewę przygotowuję z 1 żółtka oraz kakao i cynamon. Zazwyczaj dolewam trochę wody, aby konsystencja polewy była troszkę bardziej lejąca, wszystko dokładnie mieszamy.
Upieczony omlet zdejmujemy z patelni polewamy polewa i ja zawsze jem go z jakimiś owocami (najczęściej są to banany i kiwi).
Smacznego ! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz