Ja uwielbiam ćwiczyć z Shaunem, dla mnie jego programy są idealne...
Shaun T jest osobą dość energiczną, która bardzo dobrze motywuje jak dla mnie. Treningi są dość intensywne ale mi ta intensywność bardzo odpowiada.
Cały cykl dzieli się na trzy fazy:
-alpha
-beta
-gama
Faza ALPHA – pracuje nad techniką wykonywania ćwiczeń. Składa się z 6 treningów:
1. Cardio
2. Speed 1.0
3. Total Body Circuit
4. AB Intervals
5. Lower Focus
6. Streching
Faza BETA – poprawia zwinność, szybkość, koordynację i kondycję. Składa się z 6 treningów:
1. Core cardio
2. Speed 2.0
3. Rip’t Circuit
4. Dynamic Core
5. Upper Focus
6. Streching
Faza GAMMA – rozwija mięśnie i siłę. Składa się z 6 treningów:
1. Speed 3.0
2. Rip’t ‚up
3. Extreme circuit
4. The Pyramid
5. Streching
6. Core cardio
Każda faza jest coraz bardziej intensywna a co za tym idzie wymaga większej sprawności oraz kondycji. Jeśli chcecie dowiedzieć się dokładniej o efektach to takich wam nie mogę przedstawić gdyż nie obserwowałam tego aż tak dokładnie. Treningi na pewno bardzo ładnie wysmuklają nogi i to muszę przyznać, lecz i tak najistotniejsza jest dieta a nie sam wysiłek fizyczny i to wiem na własnym przykładzie, bo ćwicząc nawet instanity gdy moja dieta kulała to efekty nie były dla mnie zadowalające.3. Total Body Circuit
4. AB Intervals
5. Lower Focus
6. Streching
Faza BETA – poprawia zwinność, szybkość, koordynację i kondycję. Składa się z 6 treningów:
1. Core cardio
2. Speed 2.0
3. Rip’t Circuit
4. Dynamic Core
5. Upper Focus
6. Streching
Faza GAMMA – rozwija mięśnie i siłę. Składa się z 6 treningów:
1. Speed 3.0
2. Rip’t ‚up
3. Extreme circuit
4. The Pyramid
5. Streching
6. Core cardio
Moja opinia o treningu Focus T25:
Zalety:
-treningi krótkie
-program stretching moim zdaniem jest dość dobrze przemyślany
-konstrukcja treningów niby nie trenujemy określonej partii ciała ale można odczuć że przy niektórych treningach na niektórych partiach się bardziej skupiamy
-intensywność ćwiczeń
Wady:
- w treningach nie ma żadnych przerw co dla początkujących może być zniechęcające
Muszę jeszcze wspomnieć że każdy trening spala około 300 kcal oczywiście zależy to od intensywności naszych ćwiczeń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz