Dużo się mówi teraz o pieczywie jeść czy nie?
Ja zrezygnowałam głównie dlatego że jakoś nie ufam tym produktom. Praktycznie wszystkie bułeczki fit które są dostępne w marketach są zabarwiane miodem lub karmelem, więc nie chce dopłacać za to że producent zapewni mi ładny kolor pieczywa. Oczywiście też wszystkie pieczywa w supermarketach na pierwszym miejscu mają mąkę pszenną która jak wiadomo nie jest najzdrowsza.
Więc jakie żródea węglowodanów wybieram:
- ryż basmati,
- ryż jaśminowy,
- ryż paraboloid,
- ryż brązowy,
- kasza jaglana,
- kasza gryczana niepalona.
Jeszcze chciałabym wspomnieć że z makaronu też zrezygnowałam z podobnych względów jak i z pieczywa. Jak widać moje źródła węgli nie są nie wiadomo jak bogate ale mi to odpowiada. Nie chce mi się juz kombinować w kuchni mam sprawdzone produkty które bardzo lubię.
Oczywiście to jest moje podejście do żywienia...
A jak jest u was? Jecie pieczywo ?
Jem pieczywo ale ciemne, chociaż jestem uzależniona od bułek ! :)
OdpowiedzUsuńhttp://mey-meyy.blogspot.co.uk/